School

Op woensdag 18 mei 2022 werden de nieuwe naam en het beeldmerk voor (wat tot vandaag heette) Da Costaschool Kanaleneiland feestelijk onthuld en enthousiast ontvangen op een plein vol leerlingen, ouders, leerkrachten, wijkbewoners, ouderraad en pers. Directeur Yücel Aydemir, bestuurder Fawzia Nasrullah van PCOU Willibrord en wethouder Linda Voortman zorgden voor een officiële speech waarna het doek van het gevelbord ging en de nieuwe naam tevoorschijn kwam: Basisschool De Olijfboom.

In een modern, licht en ruim gebouw, met een prachtig speelplein en gemotiveerd personeel verzorgen wij kwalitatief goed onderwijs voor onze leerlingen.  

De basisschool is de plek waar je als kind een groot deel van je dag hebt doorgebracht. Iedereen heeft zo zijn of haar herinneringen aan die tijd. Je leerde rekenen en lezen, je had een aardige of een strenge meester of juf en je leerde er vriendjes en/of vriendinnetjes kennen. Het was heel spannend om voor het eerst naar een nieuwe school te gaan. Dat geldt ook voor de kinderen van nu.  

Veel kinderen komen op de Olijfboom wanneer ze vier jaar zijn en ze bekijken de wereld van de school nog met grote verwonderde ogen. Andere kinderen zijn al ouder als ze voor het eerst op de Olijfboom komen en hebben al ervaring op een andere school. Zo’n overgang is minstens net zo spannend: hoe is de nieuwe juf of meester, zijn de kinderen aardig en waar moet ik heen in zo’n onbekend gebouw? 

Voordat de stap wordt gezet om bij de Olijfboom naar binnen te lopen, heeft u misschien al via anderen een indruk van de school gekregen. Echter een school voor je kinderen kies je met zorg en daarbij gaat het niet alleen om de eerste indruk.  

Basisscholen verschillen in identiteit, werkwijze, resultaten en sfeer. In deze schoolgids wordt beschreven hoe het er op de Olijfboom aan toegaat. Deze gids is in de eerste plaats bedoeld voor ouders die op dit moment kinderen op onze school hebben. Voor hen is deze gids een verantwoording van onze manier van werken. Deze gids is ook bedoeld voor de ouders van toekomstige leerlingen. Aan deze ouders leggen wij uit wat zij van ons mogen verwachten en wat wij van hen verwachten als hun kind bij ons op school komt.  

Tevens staat er allerlei praktische informatie in over de komende schooljaren. Mocht u vragen hebben, mail of bel ons. En vergeet niet onze websites te bezoeken. 

In het schooljaar 2020- 2021 willen wij samen met onze ouders, leerlingen en alle medewerkers stappen zetten richting een betere toekomst voor onze leerlingen.   

In deze schoolgids vindt u alle praktische informatie. Uiteraard zien we u graag op school (indien het mogelijk is) om nader kennis te maken en u te vertellen wat wij voor uw kind kunnen betekenen. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Yücel Aydemir 

Directeur Basisschool De Olijfboom